Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

EGYÜTT – Barátság-est a Lendvay utcában

EGYÜTT címmel interetnikus esteket szervezett a Lendvay utcában működő Magyarországi Németek Háza.

Február 21-én a magyarországi románok irodalmába, kultúrájába nyertek betekintést az érdeklődők, vendég volt Berényi Mária, méhkeréki származású költő, aki  diplomája megszerzése óta (1983) a magyarországi románok művelődéstörténetének kutatásával foglalkozik. Két tudományterületen szerzett doktori diplomát. 1993-tól a Magyarországi Románok Kutatóintézetének igazgatója. Eddigi kutatási eredményeit hét kötetben és száznál több, főként román nyelvű tanulmányban tette közzé. Kutatói munkáján kívül, versírással is foglalkozik. Négy verseskötete jelent meg eddig.

Pojendán Gergő, a Zeneművészeti Egyetem mesterképzős hallgatója, 24 éves méhkeréki származású énekes, aki szülőfaluja népdalait hozta el a nagysikerű estre.

A rendezvényt Olivia Schubert, Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és Doris Zakel az ifa kulturális mendzsere nyitotta meg. A Barátság című kulturális és közélet folyóiratot Mayer Éva felelős szerkesztő mutatta be.

A vendéglátó, Nelu Bradean Ebinger, a románisi Bántban született és 1972 óta Magyarországon élő költő,a VUdAK , az Írók Szövetségének alapító tagja, aki jelenleg Love Story in Budapest címmel regényén dolgozik. A Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének professzora.

Jelen volt a rendezvényen Őexc. Alexandru Victor Micula rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, valamint Bogdan Ignat és Răzvan Paul Ciolcă, követségi tanácsosok.

Bajtai László felvételei:

...megosztás
nemzetiség: ,