Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

A Zsolnayban ünnepel a Tanac Néptáncegyüttes

Táncházat rendez a pécsi Tanac Néptáncegyüttes a Zsolnay Negyedben január 25-én este. A mulatság apropója a 2012 végi sikeres szereplésük a Duna TV “Fölszállott a páva” népzenei- és néptánc versenyében.

A Tanac Néptáncegyüttes a múlt év végén sikerrel szerepelt a Duna TV “Fölszállott a páva” népzenei- és néptánc versenyében, Pécs és Baranya képviseletében egészen a döntőig jutott. A siker megünneplésére az együttes január 25-én 20 órai kezdettel táncházat rendez a Zsolnay Kulturális Negyed E78-as épületének nagytermében.

Az együttes a rendezvényen mond köszönetet mindenkinek a támogatásokért (SMS küldése, pénzbeli és erkölcsi támogatások). Pécs önkormányzata és más baranyai szervezetek egymillió forintos adománylevéllel ismerték el a Tanac teljesítményét.
A rendezvényen levetítik a versenyen készült filmeket és a köszönetmondások után éjfélig tartó táncház következik a Vizin zenekarral. A táncegyüttesbe a táncházban és január 29-én 18 órára meghirdetett felvételin is lehet jelentkezni mindazoknak, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy magukat egyszer később a színpadon is kipróbálják.

(forrás: pecsistop.hu)

A Tanac egyesület honlapja >>>

 

...megosztás
nemzetiség: