Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

A Parnasszus csillagai

Magyar Kultúra Napja alkalmából bemutatásra kerül A Parnasszus csillagai című előadás, melynek ősbemutatója lesz január 22-én 19.00 órakor a Kultúrkúriában (1028 Budapest, Templom utca 2-10.).

Ősbemutató
2013. január 22. kedd 19.00
Magyar Kultúra Napja – A Parnasszus csillagai
Költők – versek – életek

A Parnasszus Csillagai olyan idők tanúi, mely időkben a helytállás gyakran volt azonos a teljes önfeláldozással. Ami persze nekik akkor természetes volt, de nekünk ma példaként, iránytűként, jelként mutatja a helyes utat. Két költő, két életút, de a kihívásokra adott válaszok hasonlóak. Nem lehet tehát „csak költő”-nek jellemezni őket, mint ahogyan Dzsida Jenőt jellemezte Kós Károly a Psalmus Hungaricus című versének megírásáig. A kétszer negyven percbe belesűrített életek felvillantják a fiatal, élettel teli, a vidám, a szerelmes, a fájdalmas és tépelődő költőket. A csodálatosan megzenésített versek szervesen kapcsolódnak a színpadi játékokhoz, hangulatokhoz. Kiegészítik, és tovább viszik a történetet.

Különleges előadást láthat a közönség, amely két költő életútját mutatja be verseken, dalokon keresztül, de nem a megszokott pódiumi előadásmódban, hanem színdarab formájában.

Nemes Nagy Ágnes             –            Császár Angela

Szécsi Margit                   –                Juhász Róza

Nagy László, Szécsi Margit, Weöres Sándor, József Attila, Orbán Ottó, Csoóri Sándor és Csukás István megzenésített versei a Sebő Együttes előadásában.

Technikai munkatárs: Hajdú Gábor

Rendező, dramaturg: Juhász Róza

Jegyár: 2000 Ft

...megosztás
nemzetiség: