Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Többség – kisebbség – nyelvhasználat (konferencia)

MEGHÍVÓ

A Selye János Egyetem Tanárképző Kara – a Történelem, a Magyar Nyelv és Irodalom, valamint a Szlovák Nyelv és Irodalom Tanszékeken  – folyó interetnikus kutatások részeként 2012. december 13-14-én Többség – kisebbség – nyelvhasználat címmel konferenciát rendez: A konferencia helyszíne: Komarno/Komárom,  Egyetemi Konferenciaközpont – Díszterem. Vár utca 2. – Hradná 2.   http://www.selyeuni.sk/hu/terkep.html

Tisztelettel invitáljuk mindazokat az itthoni magyar és szlovák, illetve a magyarországi kollégákat, akik a magyar-szlovák kapcsolatok, viszonyok történeti, nyelvészeti vonatkozásaival – akár kutatóként, oktatóként vagy újságíróként, elemzőként – foglalkoznak. A konferencia célja, hogy szakmai nyilvánosságot teremtsünk a szakszerű elemzésnek, párbeszédnek és vitának.
A konferencia szervezői bizottsága nevében szeretettel várjuk a Kar – különösen a három tanszék – mostani hallgatóit és a nálunk végzett egykori diákokat. Nagyon örülnénk annak, ha minél többen részt tudnának venni ezen a másfélnapos rendezvényen, ezzel is kifejezésre juttatva, hogy a diákok számára különösen fontos, mi történik saját tanszékeiken, és be kívánnak kapcsolódni az itt folyó munkába.

Letölthető meghívó >>>

...megosztás
nemzetiség: ,