Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

VUdAK – műhelybeszélgetések Baján

A Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége (VUdAK) éves közgyűlését és a műhelybeszélgetéseket szeptember 27-30-ig Baján tartotta.
A hagyományoknak megfelelően a költők és írók a helyi Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának gimnazista osztályaiban olvasták fel műveiket németül – Korb Angéla, Arnold Krisztina, Koloman Brenner, Nelu Bradean Ebinger, Michaelisz József és Valentin István – Manz Alfréd tanár, költő szervezésében, majd az intézmény aulájában diákok és pedagógusok köszöntötték a VUdAK tagjait. Eközben a képzőművészek a bajai Nemzetiségek Házának rendezvénytermében rendezték kiállításukat. A megnyitóra a közeli Vaskútról érkezett a vegyes-kórus, mely sváb népdalokkal színesítette az est programját. Schuth János elnök és Cseh Borbála művészettörténész párban mutatta be a költőket és képzőművészeket, a közönség nagy érdeklődéssel fogadta a kiállított műveket és hallgatta a felolvasó művészeket. Örömmel fedeztük fel a Nemzetiségek Háza előszobájában azt a polcot is, amely a horvát, német, cigány kiadványok mellett a Barátságot is olvasásra kínálta.

A közgyűlés döntött arról is, hogy a következő évben Stuttgartban kerül sor a VUdAK-műhelybeszélgetésekre. 2013-ban több kiadvány megjelentetéséről, kiállítás megrendezéséről döntöttek a tagok.
Baja kiváló házigazdája volt a 2012. évi VUdAK – rendezvénynek.

...megosztás
nemzetiség: