Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Három új Vendégváró útikönyv a magyar turizmus évében

A belföldi turizmus szezonja nem zárul le nyár végén. Ezt bizonyítja, hogy egyszerre három új Vendégváró útikönyv is megjelenik augusztusban. Az ország három érdekes vidékére kalauzolnak el a kötetek, helyenként az országhatáron is átnyúlva.

Nyugaton Eszterházától Eisenstadton át Fraknóig vezet az egyik útikönyv, a másik az Őrségtől Göcsejig – Dél-Burgenland érintésével – mutatja be a vidéket, a harmadik kötet Észak-Magyarországra, Hollókőre és környékére kalauzolja az utazót. A Vendégváró kötetektől megszokott módon a szakszerű és olvasmányos ismertetőket többszáz kép és tucatnyi térkép színesíti. Külön fejezet ismerteti a régió múltját, nevezetes személyiségeit, évente ismétlődő programjait, praktikus tudnivalóit, és ad tippeket a gyermekekkel kiránduló családoknak, a túrázni, kerékpározni, lovagolni, horgászni szerető utazóknak a tartalmas, aktív pihenéshez.

Eszterházától Eisenstadton át Fraknóig

A Haydn-év – Joseph Haydn halálának 200. évfordulója – alkalmából rendezett koncertek, kiállítások miatt 2009-ben nagyon sokan látogatnak azokra a helyekre, ahol annak idején a neves zeneszerző is megfordult. Mivel a művész közel három évtizedig az Esterházy hercegek szolgálatában állt, Haydn nyomában járva az Eszterházától Eisenstadton át Fraknóig című útikönyv segítségével az Esterházy-birtokokat is jobban megismerhetjük.

Filip Gabriella, a Well-PRess Kiadó vezető szerkesztője által jegyzett útikönyv sorra veszi a Fertő tó környékén lévő települések, látnivalókat, külön fejezetben vezeti végig az olvasót – és az utazót – Sopron, Kismarton (Eisenstadt) és Nagymarton (Mattersburg) városában és környékén.

Az Őrségtől Göcsejig

Az Őrségtől Göcsejig című kötet elsőként az Őrség kapuja, Szentgotthárd nevezetességeit veszi sorra, majd utazásra invitál az Őrségbe, a Vendvidékre, Göcsejbe, a Rába völgyébe, Hetésbe, a Muravidékére és Dél-Burgenlandba.
Sárközi Judit, a kötet szerkesztője, szerzője a következő szavakkal ajánlja kötetét:
– A könyvben szereplő túrák segítségével ellátogatunk az Őrség nevezetes településire, például a szerekből álló Őriszentpéterre és Szalafőre, ahol a nevezetes pityerszeri skanzen található. Végigjárjuk a Vendvidék csodálatos tájait is, megnézzük a haranglábakat, és felmászunk a három országhatár közös pontján lévő Hármashatárkőhöz, és sorra vesszük a szlovéniai Felsőlendva nevezetességeit. Dél-Burgenland központjában, Németújváron a sasfészekszerű vár vonzza a látogatókat.

Hollókő és a palóc vidék

Az új generációs Vendégváró útikönyvek sorozat harmadik nyárvégi újdonsága, a Hollókő és a palóc vidék című kötet Nógrád megyét a legfontosabb idegenforgalmi és turisztikai centrumain keresztül mutatja be.

Méhes László vezető szerkesztő, az útikönyvben bemutatja a palóc vidék néprajzi kultúráját, a Cserhát, a Karancs-Medves, az Ipoly-völgy és a Hollókői Tájvédelmi Körzet természeti értékeit. A tájegységeket leíró fejezetek közül az első a Világörökség címet elnyert Hollókőt és környékét járja be. A következő rész Balassagyarmat kiindulóponttal kalauzol el az Ipoly völgyében. A „Cserhát lankáin” járva a mohorai emlékhelyek mellett a Dél-Cserháti Ökológiai Tájközpontot is megismerhetjük. Salgótarjánt és környékét – egészen az ipolytarnóci ősleletegyüttesig – a Várak, kövek című fejezetben mutatja be a szerző.

Nyomtasson magának útikönyvet!

A Well-PRess Kiadó egyedülálló újdonsága, hogy a kötetek már nyomdai megjelenésük előtt kaphatóak e-book formában, vagyis fejezetenként külön letölthetőek PDF-ben. Így mindenki igényeinek és lehetőségeinek megfelelő formában szerezheti be az utazáshoz nélkülözhetetlen útikönyvet. A most megjelenő három kötet fejezeteivel együtt már közel 100 önálló e-book útikönyv tölthető le a www.vendegvaroutikonyvek.hu oldalról.

Ráadás

Ráadásképpen a kiadó gondoskodik a nyári szezon során a könyvesboltokban már hiánycikké vált népszerű, 2007-ben megjelent Balaton és környéke útikönyv pótlásáról is, természetesen frissített, javított kiadásban.

...megosztás
nemzetiség: