IV. Országos Nemzetiségi Gasztrofesztivál – XXII. Vecsési Káposztafesztivál
Szeptember 21-22-én a Vecsési Káposztafesztivál keretében szervezték meg a IV. Országos Nemzetiségi Gasztrofesztivált, melyen Magyarország 13 nemzetisége adott ízelítőt gasztrokulturájából. A főzőcsapatok autentikusan berendezett standoknál, látványkonyhában mutatták be nemzetiségük jellegzetes fogásait. A fesztivállátogatók megkóstolhatták a különféle tájak és kultúrák ízeit a Kárpát-medence, a Balkán, valamint Kelet-Közép-Európa országaiból, sőt Örményországból is. A kóstolók mellett a rendezvény keretében koncertekkel, néptáncbemutatókkal és táncházzal várták a vendégeket.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Vecsésen a rendezvény szombati megnyitóján elmondta, hogy az idei IV. Nemzetiségi Gasztrofesztivál bevételét egy nemzetiségi iskola és két nemzetiségi óvoda kapja. A rendezvény főzőcsapatai az államtitkársággal együtt 550 adag ételt ajánlottak fel az árvízi védekezésben résztvevőknek.


