Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Örmény ízek Pécsett

A pécsi Umami kávézó november 17-én (csütörtökön) néhány örmény étellel, süteménnyel és kávéval idézi meg a gazdag örmény gasztrokultúra kis szeletét.

Reggel 8-tól 15 óráig Béndek Tamás dzsezvában készíti a kávét, de lesznek még eredeti receptből készített édességek és sütemények, illetve a déli pultban örmény fogásokat is kínálnak ebédre.
16.30-kor a Cracker Jack helyi kávépörkölő manufaktúra mutatja be kínálatát egy „Cup tasting” keretein belül a különböző pörkölési technikákról, feldolgozásról és a kávé útjáról az ültetvénytől a csészéig.

Ez a limitált létszámú egy órás workshop díjmentes, de regisztrációhoz kötött, az umamipecs@gmail.com címre várják a jelentkezéseket. Terézia Yazhyan délután kettőtől lesz a helyszínen, hogy az örmény kultúra, az Umami és a Gránátalma Pécsi Örmény Önkormányzat kapcsolódásáról, együttműködéséről, az eddigi és a jövőbeli eseményekről, lehetőségekről és programokról beszélgessen az érdeklődőkkel.

Édességkínálat: lokum, mustkolbász, halva, aghavni, pahlava, marlenka és gata
A déli pult kínálata: örmény lencseleves, sertés saslik padlizsános-sült paprikás raguval és bulgurral, valamint húsmentes tolma.

Mindenkit szeretettel várnak.