Barátság – kulturális és közéleti folyóirat:
Magyarország népei kölcsönös
megismerkedését szolgáló folyóirat

Megújuló köznevelési környezet Tótkomlóson

Megújuló köznevelési környezet Tótkomlóson

web

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásainak köszönhetően jelentősen javultak a tótkomlósi Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda működésének feltételei.

Az elmúlt három évben az intézmény mindösszesen 26,4 millió forint támogatásban részesült az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságtól. A támogatásnak köszönhetően az intézmény fenntartója új ingatlant vásárolhatott. A kapott támogatásból emellett felújították a vásárolt épületet, valamint az intézmény óvodájának játszóterét és vizesblokkját.

A felújítások ünnepélyes átadására április 25-én került sor. Az eseményen a fenntartó Országos Szlovák Önkormányzat vezetése, közgyűlésének tagjai és intézményeinek vezetői mellett részt vett Fülöp Attila az EMMI nemzetiségi, egyházi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Tolnai Péter a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke. A Szlovák Köztársaság képviseletében Igor Furdík főkonzul volt jelen.

A tótkomlósi Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda fenntartója 2013 óta az Országos Szlovák Önkormányzat. Fenntartóként folyamatosan igyekszik biztosítani a működés és a megújulás pénzügyi feltételeit az intézmény számára. A most átadásra kerülő felújítások lezárásával megkezdte egy újabb „EFOP-4.1.5-16 Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztései” című projekt előkészítését, amely az iskola sportudvarának felújítását célozza.

...megosztás